Hollanda’da paylaşılan kumpas ‘bildiri’


ANALİZ-HABER | METE GÜNDOĞDU

PKK ve Ermeni Diasporasının çalışmalarını takdirle takip eden ve PKK’nın terör örgütü olmadığı tezini savunan Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği müdürü Mustafa Ayrancı’nın 2016 yılında hazırladığı ve PKK’ya olumlu bakan STK’lara imzalattığı ilk bildiri de Zaman adlı paçavra yazarı Veyis Güngör’ün adının olduğu ortaya çıktı.

PKK destekçilerinin yayınladığı bildiri de FETÖ yazarı Veyis Güngör’ün 2016 yılında imzasının bulunması Türk Sivil Toplum yöneticileri tarafından sert bir dille eleştirilmişti. PKK’nın hazırladığı bildiriye imza atması FETÖ yazarı Güngör’ü fazlası ile köşeye sıkıştırmıştı. Güngör, iki yıl aradan sonra 2018 yılında benzer bir bildiriyi hazırlamış ve kendisine yakın olan sözde STK’lara imza atırmış, kendisini ve PKK destekçi dernekleri aklama girişimine devam ettiler.

İKİ YIL ÖNCE KURUM İSMİ; İKİ YIL SONRA YÖNETİCİ İSİMLERİ: AMAÇ PKK VE FETÖ’YÜ SEVİMLİ GÖSTERMEK!
2016 yılındaki bildiriyi Ayrancı yayınlamış ve sadece kurumların adını geçirmişti. 2018 yılındaki bildiriyi ise Güngör hazırlamış bu sefer de sadece kişilerin adının geçtiği dikkat çekiyordu. Amaç, aynı kurumları ve aynı kurum yöneticilerini Türk toplumuna kabullendirmek; PKK ve FETÖ’yü halka sevimli göstermekti.

Güngör ile Ayrancı ikilisi, iki yıl arayla yayınladıkları bildirilerde Hollanda Türk toplumunun zihninin altına PKK ve FETÖ’nün terör örgütü olmadıkları, Türk toplumu ile iç içe oldukları algısını yerleştirmek olduğu açıkca anlaşılıyordu.

PKK VE FETÖ AKLANIYOR
Geçtiğimiz günlerde Hollanda’da kendisine ‘Türk haber sitesi veya gazetesi’ diyen sitelerde yayınlanan sözde ‘bildiri veya toplumsal tepki’ ile 2016 yılındaki benzer bildiri aşağıda gerçekleri ile yer veriliyor. 2016 yılında yayınlanan bildiri de terör eylemleri kınanıyor ancak PKK ve FETÖ  AKLANIYORDU. Güngör tarafından 2018 yılında yayınlanan bildiri de ise, 2 yıl önceki birdiride sadece kurum isimleri geçen o kurumların yöneticilerinin isimleri geçiyordu.

İşte iki yıl arayla Hollanda’da yaşayan Türk Toplumunun zihninin altına yerleştirilmeye çalışılan PKK ve FETÖ aklaması bildirileri:



Terreur is misdaad tegen mensheid

Door aanslagen op het vliegveld Zaventem en op metrostation Maalbeek in Brussel zijn meer dan 30 mensen om het leven gekomen en honderden mensen gewond geraakt. Bovendien werd het openbare leven door deze aanslagen volledig ontwricht.
De aanslag in Brussel volgde op eerder aanslagen in onder meer Madrid, Londen, Parijs, Ankara en Istanbul.
Mensen die onderweg naar huis of naar hun werk waren, mensen die aan het winkelen waren, een concert bijwoonden of gewoon aan het slenteren waren, werden slachtoffers van gruwelijke daden van doorgaans zelfmoordterroristen. Terroristen trachten hun moordzuchtige fantasieën verwezenlijken door het zaaien van angst en vijandschap. Zij willen bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten en hopen dat hun boodschap van haat en onverdraagzaamheid in steeds bredere kringen de harten van medeburgers vergiftigt. Het antwoord daarop is dat wij eensgezind de waarden van onze open, democratische samenleving hooghouden. Wij hopen dat een ieder zich zal onthouden van het aanwijzen van zondebokken of het maken van inbreuk op de mensenrechten.
De organisaties van migranten uit Turkije in Nederland veroordelen deze laffe daden met afschuw. Wij leven mee met het Belgische volk. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en de nabestaanden.
Wij beschouwen het terrorisme, op welke grond dan ook, als een misdaad tegen de mensheid, waar ook ter wereld. Door het terrorisme worden de samenlevingen ontwricht, bevolkingsgroepen tegen elkaar opgezet, mensen angst en schrik aangejaagd en een fatsoenlijk leven ontnomen. Wij vinden dan ook dat elk beschaafd individu zich tegen elke vorm van terreur stelling hoort te nemen.
We roepen al onze landgenoten op onze godsdienst niet te laten kapen, de harten van onze kinderen niet te laten ontvreemden en niet toe laten dat vijandschap wordt gezaaid tussen ons en andere Europeanen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de wandaden van extremisten die zich onze godsdienst proberen toe te eigenen, maar wij nemen wel verantwoordelijkheid voor de weerbaarheid van de Nederlandse samenleving tegen extremisme en terrorisme.
Wij roepen middels deze weg een ieder op om met grotere eensgezindheid dan voorheen stelling te nemen tegen alle vormen van terrorisme, waar en tegen wie dan ook! Terroristen die in het ene land aanslagen plegen mogen niet in andere landen de gelegenheid krijgen zich te hergroeperen. Wij roepen hen ook op om alle vormen van steun zowel direct als indirect stop te zetten. Alleen dan is het mogelijk terrorisme met succes te bestrijden.
Wij zijn tenslotte van mening:
Krachten te bundelen ter voorkoming van haat, terreur, oorlogsgeweld, agressie en pesterijen;

Om zo met elkaar samen een samenleving op te bouwen waar meer vrede is, waar angst verdwijnt en waar geen haat kan wortelen.

Namens de ondergetekende organisaties,

Mustafa Ayranci

CPD Centrum voor het Publieke Debat

DSDF Federatie van Sociaal Democratische Verenigingen

FED-KOM Federatie Koerden in Nederland

HAK.DER Federatie van Alevitische Verenigingen in Nederland

HOTIAD Nederlands-Turkse Ondernemingsvereniging

HTIB Turkse Arbeidersvereniging in Nederland

HTIKB Nederlandse Unie van Turks-Islamitische Organisaties

HTKB Turkse Vrouwen Vereniging in Nederland

H.T.S.K.F. Federatie van Turkse Sport en Cultuur in Nederland

KOMKAR Koerdische Arbeiders Unie

TOF Stichting Turkse Ouderen Federatie

Turkevi Gemeenschap



Yukarda yer alan Hollandaca bildiri PKK destekçisi Mustafa Ayrancı’nın imzasını taşıdığı görünüyor. 2018 yılında yayınlanan kumpas ‘bildiri’sinde ise Veyis Güngör’ün  insanları tek tek arıyıp imza talep etmesi sözde ‘bildiri’nin arkasında olduğunu kanıtlıyordu.

İşte 2018 yılının ilk ayında Veyis Güngör tarafından yayınlanan o bildiri:





KUMPAS BİLDİRİSİNDE DE DİKKAT ÇEKEN AYRINTI
Yayınlanmadan önce sosyalmedya Facebook’un “messenger” iletişimi üzerinden konuyu anlamayan ve konunun altında hangi amaç olduğunu bilmeden imza atmaları için insanlara gönderilmişti. “Messenger” üzerinden gönderilen bildiri de kimin imzasının olduğu görünmüyordu ancak ‘bildiri’ de böyle bir ifade geçiyordu, “altta imzaları olan bizler kamuoynun kendi değerlerine sahip çıkıp ahlaksızlıklara meydan vermemeye davet ederiz” deniliyordu. kimin imzasının olduğu gizli tutuluyordu. Amaç, PKK ve FETÖ terör örgütlerini aklamak için fazla insandan imza toplamak ve PKK-FETÖ destekçileri gizli tutarak daha fazla insanın imzasına ulaşmak ve Hollanda Türk toplumunda ‘sizlerinde gördüğü gibi herkes FETÖ ve PKK destekçileri ile aynı konularda hem fikirler ve bunlarda bizim insanımız farklılık zengiliktir’ algısını vermek için bütün ayrıntılar düşünülmüştü.

YENİVATANGAZETESİ.COM okurları bildir yayınlanmadan önce gazeteye ulaştırmış ve konunun bir terör destekçi marjinal odakların aklanması girişimi olduğunu ifşa edilmesine yol açmıştı. Bildiriye imza atanların isminin görünmeyecek şeklinde hazırlanmış bir şekilde dağıtıldığı ortaya çıkmıştı.


‘Türkiye terör devletidir, PKK terör örgütü değildir ve Türkiye, Ermeni soykırımını kabul etmeli’ diyen Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği görevlisi Mustafa Ayrancı.


Zaman adlı paçavra yazarı FETÖ’cü Veyis Güngör ve Zaman paçavrası genel yayın yönetmeni FETÖ firarisi Abdülhamit Bilici.



15 Temmuz FETÖ darbesinden hemen sonra piyasadan toplatılan Veyis Güngör’ün kitabının arka yüzü.



Mustafa Ayrancı, FETÖ destekçisi Veyis Güngör’ün kitabını büyük bir sevinçle tanıtırken. Yılların dostu oldukları ve benzer bildirileri günler önce birlikte hazırladıkları, Hollanda Türk toplumu tarafından tartışılıyor.


2018 yılında yayınlanan bildiriye imza atanların tam listesi:

Adnan Dalkıran
Ahmet Azdural
Ahmet Erdoğan
Ahmet Suat Arı
Ali Bekdur
Ali Yağcı
Arif Yakışır
Aydın Durmuş
Ayhan Tonca
Ayhan Yalın
Bedir Tekinerdoğan
Burhan Carlak
Cemil Yılmaz
Cevdet Keskin
Dursun Kılıç
Emre Ünver
Erdoğan Yüce
Erol Çokluk
Fadime Örgü
Faruk Akınbingöl
Fatih Karaman
Fehmi Uzun
Gülcan Engin
Hikmet Gürcüoğlu
İbrahim Çitil
Ibrahim Karaman
İbrahim Görmez
İbrahim Gülkara
İffet Subaşı
İnanç Kutluer
Kamil Saygı
Kürşat Bal
Lutfi Kılınç
Mehmet Akşit
Mehmet Emin Alkanlar
Mehmet Emin Ateş
Metin Alkan
Metin Yazarel
Murat Ersoy
Mustafa Ayrancı
Muzaffer Bozarslan
Muzaffer Yanık
Münire Manisa
Naci Kapan
Nesip Can
Okan Akın
Orhan Demirci
Osman Elmacı
Ömer Aşıran
Özcan Hıdır
Rahmi Gemril
Raşit Bal
Salih Dadak
Selamün Yavuz
Seyit Burhanettin Kekeç
Sonja Çınar
Şerafettin Babacan
Turgut Torunoğulları
Vedat Gültekin
Veli Tongel
Veyis Güngör
Yavuz Nufel
Yusuf Altıntaş
Zeki Arslan
Zeki Baran



YeniVatanGazetesi.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

YENİVATANGAZETESİ.COM

Eşref Kerküklü kimdir